Skådespelare sökes till långfilmen Dödsdansen

Publicerad för 2 månader sedan

Hej alla!
Onsdag 18:e och torsdag 19:e augusti finns vi på Kulturhuset i Rättvik och håller i casting för biroller och statister till långfilmen Dödsdansen som spelas in i Siljansbygden nästa vår. Hoppas ni är sugna på att söka!

Dödsdansen är ett historiskt drama med skräckinslag, en vacker saga i de trolska dalaskogarna. Filmen utspelar sig i Dalarna under svältåret 1868 och handlar om tre kvinnor som i sin strävan för ett bättre liv kommer i kontakt med den mystiske Näcken. Liv Ullman och Gustaf Norén spelar några av huvudrollerna och för manus och regi står Niclas Gillis.

Alla är välkomna att söka till filmen, men framförallt söker vi dessa tre kategorier:
Allmogen som befolkar den fattiga byn. Dessa människor har det svårt och magert och får slita för brödfödan. Alla åldrar.
Pigor. Välmående, sorglösa unga kvinnor som inte behövt uppleva svälten. Naturligt utseende. Lite Zorn-kulla. Ungefärlig ålder 16-26.
Adeln. Dessa högfärdiga damer och herrar står över allmogen på alla sätt och har mat och pengar i överflöd. Gärna karaktäristiskt utseende. Alla åldrar.
Vi söker också en liten, mager herre till en mindre men viktig roll. Ålder ca 70-90.

Låter det intressant?
Skicka ett mail till casting.dodsdansen@gmail.com så bokar vi in en tid. Ange "Rättvik" i ämnesraden. Drop in i mån av plats.
Vi följer coronarestriktionerna.

Film Dödsdansen